Wat is SEO?

SEO = Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie in Nederlands

SEO is een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Kort gezegd zorgt SEO ervoor dat jouw site gevonden wordt. Door effectief gebruik van SEO technieken is het mogelijk om meer bezoekers te trekken naar jouw website.
Druk bezig met SEO

Moet ik me met SEO bezighouden?

Meer resultaat voor uw website
Er zijn miljoenen websites. De zoekmachines als Google en Bing zijn constant bezig deze te scannen, lezen en indexeren. Om te proberen jou als gebruiker de meest relevante website aan te bieden. Als jij zoekt naar een supermarkt bijvoorbeeld, vind je eerst die bij jou in de buurt, niet eentje 500 km verderop. De meeste gebruikers kijken niet verder dan pagina 1 of 2 van de zoekmachine. Sta je daar niet tussen, wordt je niet gevonden, en heb je dus een potentiële klant verloren. Met een goede SEO kom je hoger in de zoekresultaten.

Kan ik dat zelf doen, SEO?

Meer resultaat voor uw website
Je kan je zelf met SEO bezighouden, maar het is een heel specifiek vak, en verandert constant. Het is wel goed dat je je bewust van bent SEO, en dat je daar, als je een website hebt of wilt gaan (leten) bouwen, rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk duidelijke teksten te hebben, een site die niet te traag is, maar ook zal je wat promotie moeten doen. Bijvoorbeeld middels Google Adwords, maar misschien wel via Facebook en andere kanalen. We raden u aan SEO bij de professionals te laten. U kunt meerhits.nl benaderen het voor u te gaan doen, en anders om advies bij uw eigen website bouwer in te winnen.

Wilt u meer weten, kijk dan hier

Maarten Spanjaart

Maarten Spanjaart

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.